Περιγραφή
To μαχλέπι, το ευεργετικό και γευστικό υλικό, που αρωματίζει τις κουζίνες της Μεσογείου, γίνεται για πρώτη φορά spirit, εγκαινιάζοντας μια καινούργια παγκόσμια κατηγορία. To καινοτόμο ποτό παράγεται από Έλληνες bartenders, τον Γιάννη Πέτρο Πετρή και τον Βασίλη Ρούσσο, εκ μέρους της εταιρείας Pony & Jigger, με την μέθοδο του εμποτισμού. Οι εκλεκτοί πυρήνες της αγριοκερασιάς prunus mahaleb ή κερασιά της Αγίας Λουκίας εμποτίζονται με προσοχή στο αλκοόλ και δημιουργούν ένα σύνθετο spirit 30%abv
Χρώμα: διάφανο και διαυγές, με πυκνά δάκρυα, τα οποία σχηματίζονται στο ποτήρι και αποκαλύπτουν το γεμάτο σώμα του.
Μύτη: πολύπλοκη, συναρπαστική, πρωτότυπη και δυνατή. Αρώματα συμπυκνωμένα και ευχάριστα δημιουργούν μια παλέτα στην οποία πρωταγωνιστούν οι νότες πικραμύγδαλου, μπισκότου, ψημένου ψωμιού και τσουρεκιού και εξελίσσονται σε νύξεις βανίλιας, καρύδας, ψίχας και πάστας αμυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισμένου φουντουκιού και βουτύρου.
Στόμα: γεμάτο, πλούσιο, βελούδινο και σύνθετο. Το στόμα ακολουθεί την μύτη με ωραία αρώματα αμυγδάλου και brioche, τα οποία εμπλουτίζονται με δροσερές νότες εσπεριδοειδών, κυρίως πορτοκαλιού. Η γεύση είναι γενναιόδωρη, νόστιμη και ισορροπεί ανάμεσα στην οξύτητα, την γλυκύτητα και την αλκοόλη. Η επίγευση είναι πολύ μεγάλη αφήνοντας μια πολύ ευχάριστη αίσθηση γλυκύτητας και θαλπωρής από ξηρούς καρπούς και βανίλια.
Πίνεται: σκέτο, δροσερό, με πάγο και παγωμένο ( από θερμοκρασίες 8 βαθμούς κελσίου και κάτω απολαμβάνεται πολύ ευχάριστα).
Είναι ιδανικό για αναμείξεις, καθώς ταιριάζει με πολλά spirits και συστατικά. Το αρωματικό και γευστικό του προφίλ αναδεικνύει παλαιωμένα αποστάγματα και αποτελεί έμπνευση για μεσογειακά και tiki cocktail. Επίσης μπορεί να προσφερθεί ως digestif στο τέλος ενός δείπνου. Tαιριάζει με: γλυκά όπως το τσουρέκι, το ραβανί, την τούρτα αμυγδάλου, τα marzipan, την πορτοκαλόπιτα, τα μπισκότα, τα μελομακάρονα, την κρέμα βανίλιας, τις τάρτες και εννοείται αποτελεί το άλλο μισό σε γλυκά του ταψιού.